Mancave

5 niet te missen onderdelen van een mancave

Je hoort het steeds vaker, een mancave, maar wat is het juist? Een mancave is letterlijk een grot voor de man. Het is een plaats waar mannen, mannen kunnen zijn. De plaats is meestal een kelderruimte of een bijbouw in de tuin, maar elke vrije ruimte die je hebt kan hiervoor dienen. Let wel op: de mancave is meestal een ontmoetingsruimte voor mannen om bijvoorbeeld hun favoriete sportwedstrijden te kijken. Kies dus voor een locatie waar er gejuicht mag worden zonder dat dit storend is voor de andere huisgenoten.

1. Een volledig ingerichte bar

Er is niets dat boven een café in eigen huis gaat. Elke man die een mancave wilt bouwen wilt hier een bar in voorzien hoe groot/klein deze ook is. Wanneer je beperkt bent door ruimte is het aangeraden om een kleine bar in de hoek van je mancave te voorzien. Denk hierbij aan een toog die aan de smalle kant tegen de muur is gemaakt en een kast met bierglazen achter deze toog. Uiteraard kan een ijskast voor drank en versnaperingen niet ontbreken bij deze uitrusting. Vaak is en kleine ijskast al voldoende aangezien je vele dranken kan opstapelen maar dit is afhankelijk van jouw wensen en het gebruik van de mancave. 

Wil je jouw bar naar een volgend niveau tillen dan kan je op een redelijke hoogte een legplank voorzien voor leuke versieringen. Denk hierbij aan trofees van de sportclub van jou en je vrienden, bierflesjes of bierkaarsen. Uiteraard is dit ook de plaats om sjalen, vlaggen, etc. van jouw favoriete sportclub op te hangen.

2. Een tv-scherm

De ultieme luxe aan een mancave is dat jij volledige controle hebt over de tv-afstandsbediening. Wil jij sport of een bepaalde film kijken? Dan kan je dat doen in alle vrijheid. Nodig zeker jouw vrienden uit om samen naar jullie favoriete matchen te kijken. 

Meer fan van te gamen of spelletjes te spelen op de playstation? Dan is deze altijd makkelijk aangesloten op het tv-scherm.

3. Een grote zetel

Een grote tv zonder zetel zou uiteraard een gemiste kans zijn. Niemand wilt uren naar een scherm kijken vanop een houten stoel. Voorzie daarom het comfort van een grote zetel. Wil je jouw budget drukken? Zoek dan zeker of je tweedehands een leuke zetel kan vinden. Zo bespaar je geld en als de zetel na enkele jaren niet meer in goede staat is kan je deze ook zonder veel nadenken vervangen.

Wil je jouw bar naar een volgend niveau tillen dan kan je op een redelijke hoogte een legplank voorzien voor leuke versieringen. Denk hierbij aan trofees van de sportclub van jou en je vrienden, bierflesjes of bierkaarsen. Uiteraard is dit ook de plaats om sjalen, vlaggen, etc. van jouw favoriete sportclub op te hangen.

4. Cafésporten

Een dartsbord, pool-/snookertafel of een voetbaltafel (ook wel sjotterkeskast genoemd) is de blikvanger van jouw mancave. Hoe meer hoe liever, maar laten we realistisch zijn als je al één van deze extra’s hebt, is je mancave meer dan geslaagd! Heb je nog vrienden met aan mancave kies dan een andere cafésport om in jouw mancave toe te voegen. Zo kan jullie vriendengroep afwisselen welke cafésport die week gespeeld wordt. 

5. Een opbergruimte

Tot slot nog een belangrijk praktisch detail aan een mancave. Zorg ervoor dat opslag ruimte hebt in de vorm van een kleine berging of een grote kast. Het is altijd handig om een plaats te hebben waar je jouw leeggoed kan opslagen en eventueel enkele basis kuisproducten. Zo moet je, zeker als je in de tuin jouw mancave bouwt, niet steeds naar het huislopen als er een glas een stootje krijgt. 

Een mancave bouwen is een heuse klus, maar de mancave inrichten is het moment dat het leuk wordt. Kijk zeker verder op deze blog om meer informatie over de ideale mancave te weten te komen.